Het concept combineert Theorie over management/leiderschap met de Toepassing daarvan op het melkveebedrijf. Per onderdeel zijn er praktisch toepasbare Opdrachten. De onderdelen Theorie, Toepassing en Opdracht zijn ook als zodanig herkenbaar vormgegeven. 

 

Daarnaast hebben deelnemers toegang tot een Online Support Centre, met voorbeeldprotocollen, sjablonen voor instructiekaarten, inspiratie, tips en trucs.

 

Voor wie?

Arbeid & melken wordt aangeboden als Opleidingspakket en als Zelfstudie-pakket voor melkveehouders. Ook adviseurs in de melkveehouderij kunnen het Opleidingspakket volgen, waarmee zij handvaten krijgen om melkveehouders die het Zelfstudiepakket of Opleidingspakket volgen, te ondersteunen. 

 

Alle pakketten bieden een ‘blended’ vorm van kennisoverdracht aan: deelnemers krijgen zowel offline als online leermiddelen ter beschikking om zich de kennis eigen te maken. Beide pakketten bevatten een werkboek met theorie en praktische opdrachten, een Online Support Centre met oefeningen en inspiratie, een Toolbox met voorbeeldprotocollen, instructiekaarten en andere sjablonen voor het maken van bedrijfseigen werkwijzen. 

 

Aan het Opleidingspakket zijn daarnaast 5 trainingsdagen toegevoegd, waarin theoretische en praktische verdieping plaatsvindt.

 

Starten kan nu!

  • Het Zelfstudie-pakket met toegang tot het Online Support Centre is hier verkrijgbaar.
  • Individuele melkveehouders kunnen zich inschrijven voor het Opleidingspakket.
  • Voor studieclubs of groepen melkveehouders (vanaf 10 deelnemers) wordt een eigen planning gemaakt.
  • Adviseurs kunnen deelnemen aan het speciale Opleidingspakket voor adviseurs, of met een groep eigen klanten (minimaal 9) een eigen traject volgen.